Novi rekord u Srbiji - 1.328 novozaražena u 24 sata

Srbija je u srijedu prijavila pet smrtnih ishoda infekcije koronavirusom, te još 1.328 pozitivnih među 9.690 testiranih osoba u posljednja 24 sata, što je dosad rekordan broj novozaraženih na dnevnoj razini od početka epidemije.

Od ukupnog broja novih slučajeva zaraze više od polovice ih je registrirano u Beogradu 602. Na bolničkom liječenju trenutno je 946 pacijenata, a 39 ih je na respiratorima, objavilo je Ministarstvo zdravstva.

Od 6. ožujka, kada je u Srbiji službeno registriran prvi slučaj covida-19 testirano je 1.308.639 uzoraka, zaraza je potvrđena kod 42.208 osoba, a preminula su 803 pacijenta.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je epidemiološka situacija "za brigu" jer je sve više ljudi na respiratoru i u bolnicama, ali "ne i za paniku". On je poslije sastanka s voditeljima covid odjela iz cijele Srbije najavio da će nova covid bolnica biti otvorena u predgrađu Beograda do 1. prosinca, a u Kruševcu do kraja godine.

Vučić je poručio je da će "biti oštro sankcionirani svi oni koji ne poštuju već uvedene mjere" u borbi protiv koronavirusa.