Premijer o prvih 100 dana: Napravili smo najavljeno

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu da je Vlada u prvih 100 dana napravila ono što je i najavila, među ostalim, zakon o obnovi nakon potresa te poručio da je okrenuta budućnosti i četvrtom desetljeću hrvatske demokracije.

➡️ Plenković: Teško se s Milanovićem dogovarati preko medija

Na pitanje novinara o prvih sto dana rada Vlade, Andrej Plenković je na Mirogoju, gdje je položio vijence u povodu Svih svetih, rekao da su napravili sve što su rekli u svom programu.

Podsjetio je na dosadašnje rezultate, kao što su, istaknuo je, uvjerljiva potpora birača na parlamentarnim izborima, samo 18 dana za formiranje parlamentarne većine, konstituiranje Sabora, donošenje zakona o obnovi grada Zagreba i dijelova Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije od potresa, snažne poruke pomirbe i suživota. 

Poručio je da njegova Vlada gleda kako pomiriti sve ono što je ostalo turbulentno u biću hrvatskog naroda što se tiče prošlosti, ali i okrenuti se budućnosti i četvrtom desetljeću hrvatske demokracije.

Naglasio je i da će se boriti protiv radikalizacije te nasilnog ekstremizma pa i terorizma u društvu, što se nažalost dogodilo.

- To je jedan fenomen s kojim se moramo ozbiljno pozabaviti i gledati kako druga društva i političke kulture reagiraju na slične događaje, rekao je.

Predsjednik Vlade RH istaknuo je i nastavak daljnje beskompromisne borbe protiv korupcije.

Najavio je i da će se održati sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali ne idući tjedan jer za to nemaju prostora.