Splitsko-dalmatinska županija: 302 zaražene osobe, trojica umrla

U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđena su 302 nova slučajeva zaraze koronovirusom, najviše iz Splita 119, a u splitskome KBC-u umrla su tri muškarca, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.
➡️ Beroš: Danas veliki broj novozaraženih, ali brojevi se ne udvostručuju
➡️ Beroš: 27,28 posto testova pozitivno
➡️ Zagreb: 650 novooboljelih, preminula dva korisnika doma za starije
➡️ Lukšić: U ovom trenutku imamo dovoljno respiratora
➡️ Udruge liječnika traže od Vlade stroge epidemiološke mjere

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od 904 obrađena testa 302 su pozitivna na koronavirus. Iz Splita ih je 119, Sinja 33, Kaštela 23, Dugog Rata 16, Imotskog i Solina po 14, Makarske i Podbablja po osam, iz Dugopolja šest, po pet iz Prološca, Omiša, Vrgorca i Hrvaca te po četiri iz Vrlike, Lokvičića, Marine i Zmijavaca. Po troje ih je u Podstrani, Trogiru i Baškoj Vodi, po dvoje u Bolu, Muću, Runovićima i Šestanovcu, a po jednog zaraženog ima Komiža, Supetar, Trilj, Brela, Dicmo, Klis, Otok i Tučepi. Među novooboljelima 138 su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji je 2308 osoba, na bolničkom je liječenju 99 oboljelih, a devet je osoba na respiratoru. Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umrla su tri muškaraca u dobi od 65, 79 i 88 godina, koji su, uz mnoge komorbiditete, bili pozitivni na covid infekciju, istaknuli su u Stožeru.