U Zagrebu 461 novozaražena osoba

Grad Zagreb ima 461 novozaraženu osobu prema podacima HZJZ-a. Trenutačno je u Gradu Zagrebu 3514 aktivnih slučajeva.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" obavljena su 1232 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 420 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 347 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 632 osobe.

Od 347 obrađenih pozitivnih osoba: 98 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 126 osoba su kontakti COVID + osoba, tri su osobe doputovale iz BiH, Srbije i Rusije.

21 osoba je štićenik/djelatnik domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 26 osoba obrada je još u tijeku. Kod devet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod jedne osobe tijekom vjerskih događaja.

56 djece školske dobi u obradi je od liječnika školske medicine. Obrada za sedam osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 22 korisnika, tri zdravstvena i jednog nezdravstvenog djelatnika. Jedan je korisnik, nažalost, preminuo.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 14 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 121 učenika osnovnih te 248 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 13 osoba, stoji u priopćenju.