Šef zagrebačke Hitne pomoći: Više od 4600 intervencija zbog COVID-a

Zagrebačka Hitna pomoć počela je upotrebljavati brze testove na koronavirus, a Žarko Rašić, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, rekao je u večerašnjem HRT-ovu Dnevniku da tako već na terenu mogu detektirati COVID-pozitivne bolesnike.

➡️ COVID-19 - najnovije informacije
➡️ Poznata pravila za Kolonu sjećanja

- Sva kola hitne medicinske pomoći opremljena su brzim antigenskim testovima. Cilj naše primjene antigenskih testova u stvari je u tome da omogućimo što bržu intervenciju jer se na taj način kod bolesnika kod kojih postoji sumnja na COVID-infekciju - kašalj, povišena tjelesna temperatura, odnosno otežano disanje - napravi brzi antigenski test i točno ga možemo uputiti odmah u zdravstvenu ustanovu, COVID-bolnicu, a ne kao dosad na obradu u ostale zdravstvene ustanove, rekao je Rašić.

Dodao je da u ovom trenutku imaju sasvim dovoljno testova.

Od kraja veljače do sada bilo je više od 4600 intervencija vezano za COVID, a svaki dan imaju oko 200 ostalih intervencija, naveo je Rašić.

- A u zadnjih sedam dana, kad je došlo do porasta broja COVID-pozitivnih u Gradu Zagrebu, imamo oko 100 intervencija vezano za COVID, rekao je.

Rašić je rekao i da im je šest djelatnika u izolaciji i pozitivno, što je na broj zaposlenih iznimno malo, te da se ni jedan nije zarazio radeći u Nastavnom zavodu.