U Zagrebačkoj županiji 175 novozaraženih

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 175 osoba, a zaraza je ušla u jedan dom za starije s područja Dugog Sela gdje su pozitivna tri štićenika, dok su u jednom centru za rehabilitaciju sa šireg dugoselskog područja pozitivna četiri štićenika.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije priopćio je u ponedjeljak da je u posljednja 24 sata izliječeno 14 osoba, a trenutačno je aktivno 2996 slučajeva.

Najveći broj novih slučajeva, njih 44, zabilježeno je u Velikoj Gorici, 27 je u Samoboru, 17 u Vrbovcu, 12 u Zaprešiću, deset u Dugom Selu, devet u Svetom Ivanu Zelini, osam u Brdovcu, šest u Rugvici, po pet u Svetoj Nedelji, Dubravi i Rakovcu, po četiri u Jakovlju i Klinča Selu, po tri u Bistri i Brckovljanima, po dva u Mariji Gorici, Pušći i Dubravici te po jedan slučaj u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Luci, Stupniku, Kravarskom, Kloštar Ivaniću i Bedenici.

Samoizolacija je propisana učenicima sedam razreda osnovnih škola i jednom razredu srednjih škola.

Prema podacima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, od početka pandemije evidentirana je 5901 osoba, izliječeno ih je 2876, a 29 osoba je preminulo.