U Zagrebu 291 novooboljela osoba

U protekla 24 sata na području Zagreba zabilježen je 291 novi slučaj zaraze koronavirusom,  među njima je i 16 korisnika domova za starije, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite.
➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Među novooboljelima, 137 osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu, a njih 123 bili su u kontaktu s otprije pozitivnim osobama.

- Zabilježili smo i 16 slučajeva povezanih s domovima za starije, u 11 domova na području grada, izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić.

Trenutačno je 270 aktivnih slučajeva zaraze korisnika u 15 domova za starije na području Zagreba, a polovica njih su asimptomatski. Šikić je napomenula da su ostali novi slučajevi zaraze vezani za školski sustav, radno mjesto, dolaske iz inozemstva, vjerska okupljanja i boravke u zdravstvenim ustanovama.

Na novinarsko pitanje hoće li se i kada provesti najavljeno masovno testiranje građana u Zagrebu, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić kazala je da se još još razgovara o toj mjeri.

- Tijekom vikenda gradonačelnik Milan Bandić održao je niz sastanaka s epidemiolozima i Kriznim stožerom Grada Zagreba, kazala je Majić i dodala da bi bilo neozbiljno davati informacije koje nisu potpune.