U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano 90 pacijenta oboljelih od Covida-19

U Međimurskoj je županiji novih 86 slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

➡️COVID-19 - najnovije informacije
➡️Sve o koronavirusu

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 90 pacijenta oboljelih od Covida-19. Njih 10 hospitalizirano je unutar posljednja 24 sata, dok je otpušteno osam pacijenata. Na respiratoru se nalazi 10 pacijenata.

Kapaciteti su gotovo popunjeni pa je stožer nabavio dodatnih 70 ležaja koji će biti raspodijeljeni u dvije odvojene lokacije - ako bude potrebno.

Razmišlja se o alternativnim smještajima. 

- Nema nikakve zabrinutosti, istoga trenutka možemo aktivirati te dvije lokacije koje su stvarno po svim epidemiološkim mjerama, po standardu, propisu i ljudi će biti zbrinuti, objašnjava Sonja Tošić-Grlač, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ-a.

Da sjever "gori" više nije novost.

- Popunjenost županijske bolnice u Čakovcu već je sada na preko 80 posto. Iako svakoga dana one koji su ozdravili otpuštaju iz bolnice, njihova mjesta rapidno se popunjavaju. Stoga je stožer nabavio dodatnih 70 ležajeva poput ovih tu, govori Tošić-Grlač.

Uz krevete, stiglo je i više od 45 tisuća komada zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove s područja županije. Ništa se ne prepušta slučaju, umiruje ravnatelj bolnice Novinščak.

- Vjerujte mi, kadrovski pokriveni, kapacitetom pokriveni, a i htio bih razjasniti i lijekovima, i materijalima i aparatima. Panike nema, sustav, barem ovdje, ja vam to odgovorno tvrdim je uvijek korak do dva ispred korona virusa, ističe Tomislav Novinščak, ravnatelj ŽB-a Čakovec.

No nisu oni koji se ne pridržavaju mjera. Stoga nastojte se ponašati odgovorno.