U Zagrebu 604 novooboljela

U Zagrebu su u posljednja 24 sata evidentirane 604 novooboljele osobe, priopćeno je iz HZJZ-a.

U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 1156 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 443 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 445 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1272 osobe.

Od 445 obrađenih pozitivnih osoba: 170 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 160 osoba kontakti su prethodno zaraženih, dvije su osobe doputovale iz BiH i Srbije. Trideset i devet osoba štićenici/djelatnici su domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 17 osoba obrada je još u tijeku. Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnome mjestu, a kod dviju osoba tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. Šestero djece školske dobi pod obradom su liječnika školske medicine. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dviju osoba moguća je izloženost tijekom obiteljskih okupljanja i druženja, a kod jedne osobe tijekom sportske aktivnosti.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 37 korisnika, tri zdravstvena djelatnika i tri nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika, na žalost, preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 24 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 452 učenika osnovnih te za 506 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 12 osoba.

Trenutačno je u Gradu Zagrebu 3.065 aktivnih slučajeva. Prema podacima iz HZJZ-a, broj oporavljenih osoba je 18.393, što su 384 osobe više nego jučer.