Njujorškom guverneru Emmy za brifinge o koronavirusu

Njujorški guverner Andrew Cuomo primit će nagradu Emmy za svoje "majstorsko korištenje televizije" tijekom pandemije koronavirusa, objavila je u subotu Međunarodna Akademija za televizijsku umjetnost i znanost.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Odluke Stožera civilne zaštite o epidemiološkim mjerama

Međunarodna Akademija za televizijsku umjetnost i znanost je u televizijskom sektoru u rangu Oscara koji dodjeljuje Američka akademija za filmsku umjetnost i znanost.

Guverner, čiji je brat Chris voditelj na CNN-u i sam dobitnik više Emmyja, primit će nagradu kao "priznanje svog liderstva tijekom pandemije covida-19 i njegovog majstorskog korištenja televizije kako bi informirao i smirio ljude diljem svijeta", stoji u priopćenju akademije.

Od početka ožujka, Cuomo je održao 111 uzastopnih televizijskih brifinga, nakon što je država New York bila prvi epicentar zaraze u SAD-u.

Prema priopćenju akademije, njegovi brifinzi su za TV ekrane prikovali 59 milijuna gledatelja.

U jednom od svojih obraćanja na televiziji Cuomo je početkom travnja u vrlo emocionalnom stanju otkrio da je njegov brat Chris pozitivan na koronavirus.

- Guvernerovih 111 dnevnih brifinga su se pokazali tako dobri jer je učinkovito stvarao televizijske spektakle, s likovima, zapletima i pričama o uspjehu i propustima, kazao je direktor akademije Bruce Paisner.

Po njegovim riječima, Cuomo je zaslužan što je New York postao simbol odlučnosti i borbe protiv pandemije.