Nove upute za rad državne uprave do kraja tjedna

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio da će do kraja tjedna nadopuniti uputu o radu državne uprave u uvjetima epidemije koronavirusne bolesti, pri čemu će čelnici tijela odlučivati o radu od kuće i nastavku redovnog rada tijela državne uprave.

➡️ Koronavirus - preminulo 56 osoba, 3603 novozaražena 
➡️ Capak: Nove mjere za ugostiteljske objekte, zatvaraju se kina
➡️ Hoće li nacionalni lockdown biti neizbježan?
➡️ Sve o koronavirusu 

- Uputa već sada postoji, od 2. studenoga, i daje mogućnost čelniku tijela da uz određene uvjete odredi i rad od kuće. Mi ćemo, nadam se, do kraja tjedna tu uputu nadopuniti. Cilj je svih mjera da smanjimo mogućnost širenja zaraze u tijelima državne uprave i osiguramo redoviti rad tijela državne uprave. Nadam se da ćemo do kraja tjedna izaći s uputom koja će detaljnije propisati dodatne mjere, rekao je Malenica nakon sastanka Nacionalnog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i u obitelji

Naglašava kako će kroz uputu čelnici tijela državne uprave organizirati posao onako kako smatraju da je nužno da bi se osiguralo redovito obavljanje poslova te zaštita državnih i javnih službenika. Na pitanje hoće li se tim zaposlenicima osigurati informatička oprema i internet, ministar odgovara - zasigurno.

- Kada se pojedini čelnik tijela odluči za rad od kuće pojedinih službenika, onda je dužan osigurati određene uvjete. Ne mora se nužno svakom službeniku osigurati propisna informatička oprema, dakle može koristiti i svoju, isto tako može koristiti i druge metode i načine rada od kuće, kaže Malenica.