Samoubojstvo u policijskoj postaji prilikom predaje oružja

U 13:23  u privremenim službenim prostorijama I. policijske postaje Zagreb hrvatski državljanin nad kojim se provodilo kriminalističko istraživanje, počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem.

Prema prvim informacijama, za osumnjičenoga je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da zakonito posjeduje više komada vatrenog oružja koje je prilikom pretrage doma dragovoljno izručio. Policijski službenici oduzeli su navedeno oružje te su u službenim prostorijama započeli formalni postupak privremenog oduzimanja, odnosno popisivanja vatrenog oružja.

Osumnjičeni muškarac, koji je do tada u potpunosti surađivao s policijskim službenicima i svojim ponašanjem nije pokazivao znakove da bi naudio sebi ili policijskim službenicima, u jednom je trenutku naglom kretnjom uzeo jedno od vatrenog oružja te njime počinio samoubojstvo.

Čim je saznao za događaj, glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je stručni tim policijskih službenika Ravnateljstva policije kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. Očevid na mjestu događaja obavit će Županijsko državno odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je zagrebačka policijska Uprava.