Frka-Petešić: Premijer je dobro, sutra vodi sjednicu Vlade

Nakon što se pokazalo da je njegova supruga Ana Maslać-Plenković pozitivna na koronavirus, premijeru Andreju Plenkoviću određena je samoizolacija od 10 dana. Aktivnosti i obveze nastavio je obavljati od kuće, a sutra će putem videoveze voditi sjednicu Vlade na čijem će dnevnom redu, među ostalim, biti kazne za kršenje epidemioloških mjera, rekao je predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić.
 
➡️ Premijer u samoizolaciji, supruga pozitivna na COVID
➡️ U Hrvatskoj 2919 novih slučajeva zaraze, rekord u PGŽ
➡️ U svijetu koronavirusom zaraženo gotovo 18 milijuna ljudi

- Svoje aktivnosti i obveze nastavlja obavljati od kuće, a sutra će putem videoveze voditi sjednicu Vlade na čijem će dnevnom redu, među ostalim, biti kazne za kršenje epidemioloških mjera, rekao je predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić.

- On je u samoizolaciji, u odvojenom dijelu stana, u potkrovlju, tako da je izoliran od  supruge i djece. Osjeća se dobro, nalaz je negativan, nema nikakvih simptoma i nastavlja najnormalnije raditi. Jutros smo imali dva radna sastanka videovezom na kojem je bilo više članova Vlade, dakle Vlada najnormalnije funkcionira. Prvi sastanak odnosio se na izmjenu i dopunu Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a drugi se više odnosio na potpore gospodarstvenicima, rekao je Frka-Petešić na konferenciji za novinare.