Svjetska gospodarstva na udaru pandemije

Pandemija koronavirusne bolesti nanijela je težak udarac gospodarstvima diljem svijeta. I britansko trpi goleme gubitke, osobito male tvrtke. Mnoga poduzeća u Velikoj Britaniji proljetos su uspjela preživjeti prvu karantenu zahvaljujući izdašnoj pomoći vlade.

- Drugo zatvaranje bilo je teško jer tek smo posao ponovno postavljali na noge i vraćali se normalnom načinu života, a onda nam je odjednom sve oduzeto. Uz sve ovdje moramo plaćati i visoke najamnine - kaže Matthew Jones, suvlasnik brijačnice u Londonu.

Sve o koronavirusu   

Velika Britanija od srijede vraća sustav restriktivnih mjera koje se uvode po regijama. Više od trećine stanovništva imat će znatna ograničenja u svakodnevnom životu.

U američkim zračnim lukama ponovno gužve. Unatoč preporukama da se ne putuje - više od milijun ljudi samo zrakoplovima putovalo je kako bi proslavili Dan zahvalnosti. Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci upozorio je jučer na mogući nagli skok broja zaraženih zbog blagdanskog putovanja.

Sjedinjene Države najteže su pogođene novim koronavirusom. Ondje je zaraženo više od 13 milijuna ljudi, a preminulih je više od 266 tisuća.