Prodor virusa u ustanovu za starije i nemoćne u Virovitičko-podravskoj županiji

Na području Virovitičko-podravske županije došlo je do proboja virusa u jednu ustanovu za starije i nemoćne. Od 60 testiranih zaraženo je 11 djelatnika i 40 štićenika.

➡️ Sve o koronavirusu

Nakon što je jedna osoba pokazala simptome zaraze, testiranjem je utvrđeno da je pozitivna. Testirani su zatim svi štićenici i djelatnici ustanove i prema prvim rezultatima, osim dviju osoba, svi slučajevi su asimptomatski. 

Tijekom jučerašnjeg dana u toj je županiji zabilježen najveći broj oboljelih, čak 91. U Općoj bolnici Virovitica, koja je bivši odjel pulmologije nedavno prenamijenila za zaražene pacijente, na liječenju je 46 bolesnika, a uz postojećih 60 ležajeva, u planu je povećanje za dodatnih 30. 

- Svi zaraženi uglavnom su s blažom kliničkom slikom, neki su čak i asimptomatski. Nadam se i vjerujem da će velika većina njih ostati s takvom kliničkom slikom i da ih nećemo morati transportirati u bolnicu, no ako njihova klinička slika bude to zahtijevala, spremni smo i za taj scenarij, rekao je Miroslav Venus, epidemiolog ZZJZ-a VPŽ-a "Sveti Rok"  Virovitica.