U Primorsko-goranskoj županiji 492 novozaraže osobe i pet umrlih

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je dosad najviše zaraženih koronavirusom - 492 osobe, obavljeno je 950 testiranja, a umrlo je petero ljudi, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Koronavirus - najnovije informacije  

Ozdravilo je 237 osoba, pa je sada u toj županiji aktivno 2960 slučajeva.

Udio oboljelih osoba u dobi od 65 ili više godina u ukupnom broju zaraženih je 14 posto.

U riječkoj su bolnici 122 osobe obolje od bolesti COVID-19, od kojih je za njih 16 potreban respirator. Udio osoba koje se liječe u toj bolnici u ukupnom broju zaraženih u županiji i dalje je stabilan, kreće se između 4 i 5 posto.

Bolnički sustav dobro se za sada nosi s tim rastućim brojevima. Epidemiolozi drže pod kontrolom zarazu u nekoliko domova za starije osobe. Naglašavaju da žarišta širenja koronavirusa nisu ni tvrtke ni škole. Čini se da se u poslovnim subjektima i školama dobro poštuju mjere koje propisuju epidemiolozi, da se drži distanca i da se ti prostori provjetravaju. Prema analizi epidemiologa, zaraza se najviše proširila na mjestima gdje građani provode slobodno vrijeme, na treninzima u sportskim klubovima, probama zborova i sličnim mjestima, izvijestila je u Dnevniku HTV-a HRT-ova novinarka Odri Ribarović.