Dario Zurovec stavlja mandat u mirovanje razočaran odnosom vladajućih prema oporbi

Saborski zastupnik stranke Fokus Dario Zurovec odlučio je danas staviti svoj mandat u mirovanje, razočaran odnosom vladajućih prema oporbi, ali i donošenjem Zakon o obnovi Zagreba, a u saborskim klupama zamijenit će ga Davor Nađi.
➡️ Zastupnici upozorili na teško stanje u domovina za starije

- Najveće razočaranje je što vladajuća većina ne pokazuje interes za bolje i za prijedloge oporbe, nego se uglavnom bavi dociranjem, uvredama i populizmom, svime onime čine se prividne demokracije služe u autoritarnim sustavima, kazao je Zurovec na konferenciji za novinare u Saboru.

Zurovec je obavijestio da stavlja mandat u mirovanje i zato što je nezadovoljan donošenjem Zakona o obnovi Zagreba nakon potresa, za koji kaže da je pljačka stoljeća i da će postati poligon za političku trgovinu na lokalnim izborima.

- Za zakon o obnovi Zagreb od početka sam govorio da se radi o pljački stoljeća, donijet će netransparentnu, neefikasnu i skupu obnovu na koju će neki prema planiranim sredstvima čekati čak 40 godina, rekao je Zurovec.

Tvrdi da je bio jedini saborski zastupnik koji se tom zakonu usprotivio već u prvom čitanju unatoč pritiscima kojima je bio izložen te da je bio ponekad i jedini zastupnik koji sjedi u sabornici.

- Smatram da je zakon loš i da obnovu nepravedno plaćaju podstanari iz Novog Zagreba koji si ne mogu priuštit luksuz života u centru Zagreba, kao i svi stanovnici Hrvatske koje taj zakon ne štiti niti pomaže u slučaju potresa u njihovom gradu, dodao je.

Gradonačelnik Svete Nedelje Zurovec poručio je da će svoj rad i energiju usmjeriti na boljitak građana Svete Nedelje te želi da ona bude primjer kvalitetnog rada. Na upit hoće li se na lokalnim izborima kandidirati za župana Zagrebačke županije Zurovec je potvrdio da stranka Fokus ima ambiciju ići prema Zagrebačkoj županiji. Davor Nađi, koji će zamijeniti Zurovca, kazao je da će se potruditi s jednakom strašću zagovarati u Saboru politiku Fokusa. Poslijepodne bi odluku o mirovanju mandata Zurovca trebalo potvrditi saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo, a sutra glasovanjem i Sabor.