Dom u Daruvaru: Zbog žarišta, zatražena pomoć medicinskih sestara i izvanredni nadzor

U daruvarskom Domu za starije i nemoćne posljednjih nekoliko dana 53 korisnika i zaposlenika zaražena su koronavirusom pa je nakon hitne sjednice Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije od Ministarstva zdravstva zatražena pomoć osam medicinskih sestara.

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Koronavirus - najnovije informacije  

Njegovateljice Doma za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković zaražene su koronavirusom. Osim medicinskih sestara, od Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike zatražen je žuran i izvanredan nadzor vezan uz provođenje epidemioloških mjera u toj ustanovi u kojoj je zaražena velika većina korisnika i sve osoblje koje se o njima brine.

Iz Bjelovarsko-bilogorske županije priopćili su i kako na temelju izvješća ovlaštenog liječnika trenutačno nema potrebe za hospitalizaciju korisnika i zaposlenika tog doma koji su zaraženi koronavirusom, no, bude li to potrebno, bit će premješteni na liječenje u bjelovarsku Opću bolnicu, koja je opremljena potrebnom opremom i smještajnim kapacitetima te spremna u određenom trenutku reagirati i pružiti zdravstvenu zaštitu i liječenje.

Županijski Stožer civilne zaštite poslao je daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe traženu zaštitnu opremu nakon što se u njemu pojavila zaraza koronavirusom.