Trump ne želi reći vjeruje li svom ministru pravosuđa

Američki predsjednik Donald Trump nije htio u četvrtak reći ima li povjerenja u svog ministra pravosuđa Billa Barra koji je rekao da nije utvrdio toliku prijevaru da bi poništio pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima.

- Nije dosad ništa učinio, rekao je Trump u kratkom razgovoru s novinarima u Ovalnom uredu Bijele kuće. Nisu se jako ni trudili i, iskreno, razočaran sam, dodao je.

Na novinarski upit ima li još povjerenja u tog ultrakonzervativnog ministra koji je dugo bio u najužem krugu njegovih suradnika, Trump je rekao: "Pitajte me za nekoliko tjedana", opetujući optužbe za "prijevaru" koje nije potkrijepio.

- U ovoj fazi nismo vidjeli prijevare u razmjerima koji bi mogli utjecati na izborni rezultat, rekao je Bill Barr u utorak. Bilo je tvrdnji o sustavnoj prijevari, po kojima su strojevi bili programirani tako da lažiraju izborne rezultate, podsjetio je. No ministri domovinske sigurnosti i pravosuđa su "istraživali i zasad ništa nisu pronašli da bi ih potkrijepili".

Mjesec dana nakon izbora Donald Trump i dalje ne želi priznati poraz. Podigao je desetke tužbi koje su sudovi uglavnom odbili ili su od njih odustali.