U kući u Sesvetama pronađeno 13 kilograma marihuane i snajperska puška

Zagrebačka policija prijavila je danas 32-godišnjaka u čijem je stanu u Sesvetama pronađeno 13,6 kilograma marihuane, 25,8 grama kokaina, 534 grama materije za povećanje mase droge i snajperska puška s prigušivačem.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, koje su proveli policajci PNUSKOK-a, utvrđeno je da je 32-godišnjak radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane i kokaina, koji je zatim miješao s punilom radi povećanja mase.

- Pribavljenu drogu je pakirao u manje omote i onda je prodavao dostavljajući je kupcima svojim vozilom, precizirala je policija.

Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga osumnjičenikova stana u Sesvetama, gdje su policajci pronašli ukupno oko 13,6 kilograma, 25,8 grama kokaina i oko 540 grama nepoznate materije za povećanje mase. Uz to, pronađen je mlinac za kavu u kojem je bio kokain, digitalna vaga s tragovima nepoznate materije i puška s pripadajućim spremnikom, optičkim ciljnikom i instaliranim prigušivačem te 79 komada streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.