Broj umrlih u Italiji prešao 70.000, u Britaniji rekordni broj novozaraženih

Italija je u srijedu prijavila 533 smrtna slučaja povezana s bolešću COVID-19, čime je ukupan broj umrlih prešao 70.000, a Velika Britanija zabilježila je čak 39.237 novozaraženih i 744 umrla.

➡️ U Britaniji otkriven još jedan novi soj koronavirusa
➡️ Kaos u Velikoj Britaniji: Počelo testiranje vozača, stigla i pomoć u hrani
➡️ Dva vatikanska kardinala pozitivna na koronavirus

U Italiji su registrirana 14.522 nova slučaja zaraze, a dan prije bilo ih je 13.318.
Italija, prva europska zemlja pogođena koronavirusom, peta je država u svijetu koja ima više od 70.000 umrlih. S točno 70.395 smrtnih slučajeva, po tome je prva u Europi.

Ta je zemlja od početka pandemije prijavila gotovo dva milijuna zaraženih.
Istodobno, Britanija je registrirala čak 39.237 novozaraženih i još 744 smrtna slučaja. U utorak ih je bilo 36.804, odnosno 691.

Britanija je u srijedu objavila da je otkrila još jedan novi soj koronavirusa, za koji je ministar zdravstva Matt Hancock rekao da nadležne zabrinjava jer se vrlo lako prenosi.

- Detektirali smo dva slučaja zaraze novim sojem ovdje u Britaniji, izjavio je Hancock novinarima.

Dodao je da je u oba slučaja riječ o kontaktima ljudi koji su u proteklih nekoliko tjedana doputovali iz Južne Afrike.

- Ovaj novi soj jako nas zabrinjava jer se lakše prenosi i čini se da je mutirao u odnosu na (prvi) novi soj koji je prije otkriven, rekao je ministar.

Premijer Boris Johnson i njegovi savjetnici izvijestili su u subotu o novom soju koronavirusa, koji bi mogao biti do 70 posto zarazniji i brzo se širi Britanijom, iako se ne smatra smrtonosnijim ili opasnijim za razvoj težeg oblika bolesti.