Oštećenja i u Varaždinskoj županiji; Čačić za vrijeme potresa u Petrinji

Snažni potres koji je danas pogodio Hrvatsku u Varaždinskoj je županiji izazvao manju materijalnu štetu na objektima u južnom dijelu županije, a župan Radimir Čačić tada je bio u Petrinji i u izjavi rekao je da su se stari objekti srušili.

Zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin izjavio je da su, prema prvim informacijama iz Centra 112, pristigle dojave o urušavanju desetak dimnjaka u južnom i jugozapadnom području županije.

- Drugih dojava zasad nije bilo. Ove su dojave zaprimljene preko Centra 112 i lokalnih vatrogasnih društava. Oni sada odrađuju te intervencije i zasad nema dojava o nekim većim materijalnim štetama ili ozljedama, rekao je Vugrin.

Varaždinski župan Radimir Čačić u trenutku potresa nalazio se u Petrinji gdje je bio u obilasku šteta nastalih nakon prethodnog potresa u ponedjeljak. Izjavio je da su se stari objekti srušili.

- Potres je bio nekoliko puta snažniji od zagrebačkog i dogodio se u 12.20 kad su ljudi u gradu, u radnom danu. Još treba provjeriti ima li žrtava i gdje, rekao je Čačić.

Dodao je da se jedan objekt urušio pokraj njih, kada je u tijeku bila konferencija za medije.

- Jedan od tih starijih objekata se srušio na automobil u kojem su bili otac i malo dijete od 5-6 godina. Dijete je malo, minimalno ogrebeno, ozlijeđeno, a oca su nakon 20-ak minuta vatrogasci su škarama i kliještima izvukli iz automobila, kazao je Čačić.

- Očito će trebati hitna intervencija, koja je trebala i nakon onog potresa koji je bio puno blaži. Jer tada je bilo evidentirano oko 1000 objekata koji su oštećeni, a sad će to biti puni više, završio je varaždinski župan u izjavi iz potresom stradale Petrinje.