DSS: Hitno potreban kontejnerski smještaj nastradalim od potresa

Demokratski savez Srba (DSS) pozvao je Vladu i institucije da hitno pomognu nastradalima od razornog potresa poručivši da im je hitno potreban kontejnerski smještaj uz njihove domove kako bi i sami mogli početi čišćenje dvorišta nakon oštećenja ili rušenja objekata.

➡️
UŽIVO: Najnovije informacije o potresu: Petrinja, Sisak, Glina

- Zbog posljedica potresa koji je pogodio cijelu Baniju, a najviše područje Petrinje i Gline, očekuje se od Vlade RH da se hitnim reakcijama pomogne narodu  na pogođenim područjima. Nastradalima je hitno potreban kontejnerski smještaj uz njihove domove kako bi i sami mogli početi čišćenje dvorišta nakon  oštećenja ili rušenja objekata, poručuje DSS u priopćenju.

Također, apeliraju na Vladu RH i institucije koje će nastradalima pomagati dodjelom materijala ili postavljanjem privremenog smještaja da se ne bave dugo birokracijom, kako je to kod nas i praksa, već da budu konkretni i brzi jer i vremenski uvjeti otežavaju situaciju pogođenom stanovništvu.

DSS moli i predsjednika države Zorana Milanovića i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da obiđu i naselja općina Donji Kukuruzari, Dvor kao i druge općine na području Banije koje su u blizini epicentra i gdje je stanovništvo pretrpjelo velike štete.

Pozivaju i Vladu i predsjednika Republike Srbije da se u suradnji s institucijama Hrvatske uključe u pružanje konkretne pomoći Petrinji, Glini, Donjim Kukuruzarima, Dvoru i drugim općinama i gradovima pogođenih potresom.

- Bar toliko i bar sada dugujemo ovom katastrofom pogođenom području kada smo ga već prepustili zaboravu i siromaštvu u ranijim vremenima, navodi se u priopćenju DSS-a.