Zagreb u Petrinju upućuje cisterne s vodom, dogovara i obnovu vodocrpilišta

Direktor zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot najavio je u srijedu da s cisternama s vodom kreće u Petrinju, kako bi odmah "u prvom naletu" pomogli stradalom stanovništvu, a ujedno će se i dogovoriti na koji način mogu sudjelovati u obnovi vodocrpilišta i mreže u Petrinji.
➡️Građane Petrinje ohrabruje spremnost Hrvatske da se ljudima pomogne u njihovoj brzoj obnovi

- U dogovoru s Hrvatskim vodama i direktorom Privrede, odnosno komunalnom tvrtkom koja upravlja sustavom vodoopskrbe u Petrinji dogovorili smo za danas i za sve ove dane koliko je potrebno cisterni da im pomognemo s tim prvim naletom potrebe za vodom, a u dogovoru s njima vidjet ćemo kako možemo sudjelovati u obnovi, što vodocrpilišta, što same mreže u Petrinji, istaknuo je Galijot.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će do kraja dana izlistati sve što su trgovačka društva, uredi, zavodi i službe Grada Zagreba od jučer poslali u Petrinju ili će poslati ovih dana.

- Mi moramo u ovoj situaciji staviti sve na raspolaganje ratom opustošenoj Banovini, Sisačko-moslavačkoj županiji od Siska do Vojnića, preko Gline i Petrinje koja je najviše nadrapala jer je tamo poslije rata i opustošenja došao i potres koji je srušio snove ljudi. Mi moramo biti s tim ljudima i bit ćemo, poručio je Bandić.  

Bandić: Ne mogu slati u Petrinju vozila koja su bila potrebna za sanaciju u Zagrebu

Na pitanje novinarke kako komentira kritike da je jučer nakon potresa na Trgu bana Jelačića postrojio vozila koja su zapravo trebala krenuti za Petrinju, Bandić je rekao da ne mogu slati u Petrinju vozila koja su bila potrebna za sanaciju od potresa u Zagrebu te najavio da danas kreće konvoj za Petrinju.

- Danas kreće bitan konvoj za Petrinju, kad smo sanirali ono ispred svoje kuće. Morate najprije očistiti smeće ispred svoje kuće. A te kritike koje ti mali jazavci i žmigavci emitiraju putem vaših valova, bolje bi vam bilo da nešto emitirate drugo. A njima želim puno zdravlja i sreće. Oni hoće reći da sam ja dopeljao mehanizaciju grada Zagreba i aktivirao sve resurse da radim sebi reklamu i da se slikam pored tih vozila. A da nisam ništa poduzeo, onda bi me pitali zašto ćorim, zašto se nisam snašao. Sad kad sam sve raspoloživo izveo i očistio sve za šest sati, sad je kritika zakaj sam to napravil, rekao je Bandić novinarima u Vodoopskrbi i odvodnji gdje je održana smotra vozila za održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje grada Zagreba.