Split: OPG-ovi prikupljaju hranu za područja pogođena potresom

Virtualni pazar (tržnica) Split pozvao je sva obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) i ostale da doniraju svježe voće i povrće, jaja, meso i druge prehrambene namirnice za stanovništvo stradalo u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.
➡️ Potresi - najnovije informacije
➡️ Medved: Vodit ćemo računa da nijedna obitelj ne bude ostavljena
➡️ Tvrtke i udruženja doniraju i pomažu

Pozivaju proizvođače, ponuđače voća i povrća, mesnice, ribarnice, proizvođače jaja, sira, mlijeka, meda, kao i građane, da u subotu od 13 do 16 sati donesu svježu hranu, voće, povrće i druge namirnice koje će se transportirati na područje Gline i Petrinje izravno ljudima ili kuharima koji ondje kuhaju obroke.

- Svježe voće i povrće prikuplja se u subotu od 13 do 16 sati u prostorima skladišta RALU Logistike, na adresi Vranjički put 8, bivši Gavrilović pokraj skladišta Solin Građe. Namirnice će se hladnjačama transportirati u odgovarajuće skladište blizu stradalih područja i tamo distribuirati ljudima na terenu ili kuharima koji će to kuhati na terenu, navodi u priopćenju Virtualni pazar Split. 

Donatore se moli da svoje proizvode donesu zapakirane u kutijama ili u vrećama pogodnima za transport. Najavili su da će sve prikupljeno kamioni prevesti u skladište tvrtke Fructus Moslavina u Velikoj Ludini, a zatim će se sve distribuirati potrebitima.