Islamska zajednica u BiH prikuplja novac za stradale u potresu u Hrvatskoj

Islamska zajednica u BiH izdvojila je 400 tisuća kuna kao interventnu pomoć stradalima u potresu u Hrvatskoj, a prikupljaju i dodatna sredstva, potvrdili su u subotu iz poglavarstva zajednice u Sarajevu.

Posredstvom Merhameta i Crvenog križa Federacije BiH stanovnicima potresom pogođenih područja u Hrvatskoj bit će proslijeđeno 100 tisuća konvertibilnih maraka (400 tisuća kuna) a iz rijaseta Islamske zajednice ističu kako na taj način žele pomoći prijateljima i susjedima.

Podsjećaju kako je u petak u džamijama diljem BiH nakon najvažnije molitve u tjednu među vjernicima organizirano prikupljanje dragovoljnih priloga za nastradale u potresu u Hrvatskoj pa se očekuje kako će u konačnici iznos novčane pomoći biti znatno veći.

I Crveni križ Federacije BiH organizirao je prikupljanje novčane pomoći za stradale u potresu u Hrvatskoj, aktiviranjem posebnih telefonskih brojeva. Svakim pozivom građani BiH izdvajaju po dvije konvertibilne marke (osam kuna). Prikupljena sredstva bit će proslijeđena uz posredovanje Crvenog križa Hrvatske.