HGSS Ogulin spasio šestero planinara s Bijelih stijena

Danas u poslijepodnevnim satima spasioci HGSS-a iz stanice Ogulin probili su se do šestero planinara i transportirali ih na sigurno.

Motorne sanjke iz Stanice Delnice u isto vrijeme su se probijali kroz metar i pol visoke nanose novonapadalog snijega te su se nakon četiri sata i prijeđenih šest kilometara, po dojavi kolega iz Ogulina, vratili natrag prema Mrkoplju. U akciji je sudjelovalo 16 spašavatelja s četiri terenska vozila i dvoje motorne sanjke.

- Akcija je protekla relativno dobro, očekivali smo puno veće nevrijeme, ali izašli su nam u susret domaći ljudi i stroj bez kojeg se ne bi probili gore. Gore ima metar snijega i još uvijek pada, rekao je Mladen Porubić pročelnik HGSS-a stanice Ogulin.

Luka Ivančić, jedan od planinara koji su bili zarobljeni na Bijelim stijenama kazao je riječkoj ekipi HTV-a da su na Bijele stijene došli u nedjelju, planinarili su i bili u skloništima. Naglasio je da su automobile ostavili na djelu gdje je tada bilo sigurno, ali je noćas pao snijeg, te su automobili ostali zatrpani. Dodao je da nisu bili u opasnosti.