Utočište u brodskom romskom naselju

Čak 73 obitelji s potresom pogođenog područja privremeno utočište pronašle su u Slavonskom Brodu i okolici. Najviše ih je stiglo u brodsko romsko naselje. Golem je to teret za ionako siromašno  naselje u kojem su na kušnji i epidemiološke mjere. Među njima je i sedmeročlana obitelj Nikolić sklonila se kod rodbine u Brod. Strah teško skrivaju.

➡️ "Urušne vrtače u selu Mečenčani velika su opasnost za stanovnike"
➡️ HRT-ov novinar još je '98. upozoravao na lošu obnovu
➡️ Grubišić: Ljudi trebaju birati gradnju i imati kontrolu nad novcem

U brodsko romsko naselje stiglo je gotovo 300 ljudi. Uplašenu rodbinu i prijatelje primili su i oni koji za to nemaju uvjete. Renato Stojanović kaže kako žele pomoći, jer znaju što su sami prošli u vrijeme poplave. Sreća u nesreći je da Crveni križ ne oskudijeva s donacijama pa se pomoć stradalima dijeli i u Brodu, ali se i vozi na područje porušene Banovine.Dugotrajno - takvo je stanje neodrživo pa predstavnik brodskih Roma Nikola Desetanović planira posjet pogođenom području. U međuvremenu prikupljenu pomoć dijeli Crveni križ. Donacije stižu sa svih strana. Prikupljeno je, kaže ravnateljica brodskog Crvenog križa Mirjana Matanović - preko dvije tone hrane, higijenskih i drugih potrepština.

Sve će biti podijeljeno stradalnicima u potresu. Za obitelji koje su došle u Slavonski Brod, ali i one koji su ostali na Banovini, pomoć se prikuplja u bivšem migrantskom kampu.