Selo ima budućnost, dokaz je ova mlada obitelj

Mlada obitelj Filipović svoju budućnost ponosno gradi u Drenovcima. Oboje visokoobrazovani, zaposleni u struci - slobodno vrijeme posvetili su stočarstvu. Nakon završenih fakulteta vratili su se u Drenovce i uz stalni posao uložili u stočarstvo.

- Bavimo se isključivo stočarstvom i proizvodnjom hrane za tu stoku. Imamo jako puno životinja, u prvom redu ovce, janjiće, rasplodni materijal, ovnove -  njih imamo oko 100 komada, kaže vlasnik OPG-a Tomislav Filipović. Tu su i konji, koze, kokoši i patke -  njih tristotinjak - pa u svakodnevnim poslovima pripomognu i roditelji.

Tomislavov otac Mato kaže kako je sinu savjetovao da se bavi lakšim i profitabilnijim poslovima, ali ljubav prema životinjama je očito bila jača. Kažu, isplatilo se jer sve što proizvedu - oni i prodaju.

Tomislav kaže kako je prodaja manjim poljoprivrednicima u doba pandemije i orasla. Ljudi se manje kreću, manje idu u susjedne države. Sve što imaju, mogu i prodati. Suhomesnate proizvode, jaja, mlijeko - sve, kaže. Prave kozji sir, a hit im je guščja mast.

A upravo je domaći proizvod i autohtona proizvodnja budućnost hrvatskog sela - koje i danas ima mnoge prednosti. Stoga ostaju na djedovini -  optimistični i uvjereni da za stočare napokon dolaze bolji dani.