Rođen Dino Dvornik

Hrvatski glazbenik, pjevač, skladatelj i tekstopisac Dino Dvornik rođen je u Splitu, 20. kolovoza 1964.

Drugi je sin poznatog glumca Borisa Dvornika. Pohađao je i glazbenu školu, ali ga klasična glazba nije zanimala pa ju je ubrzo napustio. Dinu nije zanimala gluma stoga se odlučio baviti pjevanjem. Godine 1980., kada je napunio 17 godina, sa svojim bratom Deanom sastavio je pop sastav nazvan "Kineski Zid" s kojom je promovirao funk glazbu. Album ne bilježi neki veći uspjeh ali ostaje zapisan kao prvi snimljeni funky materijal na prostoru bivše Jugoslavije.

Dino je već od samih početaka imao svoju viziju glazbe, ali je tada bio neshvaćen od diskografskih kuća. Bio je vrlo ustrajan i tokom sljedećih pet godina bavi se instrumentalnom glazbom, skladanjem i jedno vrijeme boravi u Londonu. Svoja prva djela Dino je snimao kod Nenada Vilovića, koji mu je ustupio svoj glazbeni studio.

Kao debitant, nastupa na "Zagreb Festu '88", sa skladbom "Tebi pripadam" i dobiva nagradu stručnog žirija za najbolju kompoziciju. Nakon toga tadašnji Jugoton (danas Croatia Records), objavljuje njegov prvi studijski album Dino Dvornik, na kojemu je Dino radio glazbu, aranžmane, produkciju, svirao klavijature i udaraljke.

Album je postao vrlo popularan kod publike i prodaja mu je narasla do 750.000 prodanih primjeraka. Dino je modernu domaću glazbu uveo u diskoteke.

Tri puta je dobio prestižnu hrvatsku diskografsku nagradu Porin, 1996. godine za skladbu "Afrika", 1997. godine osvaja Porina za album Enfant terrible i 1998. godine dobiva Porina za album Vidi ove pisme..., za najbolji kompilacijski album. Glumio je u seriji Naše malo misto, a nakon toga u još nekoliko dječjih filmova i serija. U kolovozu 1989.g. ženi se sa Danijelom Kuljiš i sa njom dobiva kćer.

Preminuo je u Zagrebu u svojoj 45. godini života.