Obavijest HTV-a

Hrvatska televizija obavještava gledatelje da nam se odvjetničko društvo Miljević i partneri obratilo u ime njihove stranke Jadran filma te nas upozorilo da bi se objava večerašnje Latinice koja se zove "Zločini privatizacije ne zastarijevaju" mogla shvatiti kao pokušaj nanošenja teške štete Jadran filmu i pokušaj difamacije Jadran filma da bi ga se onemogućilo u završetku započetih poslova. Jadran film u ovom trenutku ugovara i završava nekoliko velikih ugovora, na kojima upravo radi, te smatra da bi ovo bila javna haranga koja bi mogla izravno ugroziti ili odgoditi te poslove i dovesti u pitanje stotine ljudi čije egzistencije o tome ovise".

Prema navodima odvjetničkog društva Miljević i partneri objavljivanjem ovakve emisije nastupila bi za Jadran film i Vinka Grubišića šteta velikih razmjera, a došlo bi i do teške povrede prava. U tom bit slučaju pravna osoba (HRT, HTV) bila odgovorna prema odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela i to kroz ostvarenje kaznenih djela od strane odgovornih osoba. Također bi postojala i građanskopravna odgovornost glavnog urednika i nakladnika prema Zakonu o medijima.  

Zbog  navedenog, u ime Jadran filma, odvjetnik Veljko Miljević zahtijeva da zastanemo s objavljivanjem ovako pripremljene i montirane emisije.

Hrvatska televizija, uvažavajući navode odvjetničkog društva, zastaje do daljnjeg s emitiranjem pripremljene emisije.