50 000 intervjua

Otišao je Larry King, završio je svoj 25-godišnji show i napustio svoje stalno mjesto na CNN-u! Čovjek jednako poznat po razgovorima koliko i po kolekciji "hozentregera", napustio je i te kako sjetan reflektore studija uz obećanje da to nije kraj da će se on prema novome ugovoru četiri puta godišnje javiti sa specialom! Veliki događaji, veliki ljudi... ali nikada više iz istoga studija.

Novinar koji je svjetskoj industriji vijesti CNN-u dao poseban kredibilitet i šarm, sasvim sigurno televizijska ikona, oprostio se u četvrtak u velikom stilu. Ugostio je desetak svojih najdražih gostiju. Predsjednik Barack Obama s kojim je prošlog tjedna imao intervju ovom se prigodom obratio snimljenom porukom. Bill Clintonu, koji se javio iz Arkansasa, to je bilo 29. pojavljivanje u showu. Larry King odradio je 6 000 takvih emisija. King je, podsjetimo, odradio razgovore sa svim američkim predsjednicima od Geralda Forda do Obame!

Po trajnosti emisije i voditelja ušao je i u Guinnessovu knjigu rekorda. 77-godišnji King kroz sve te godine postao je i uzorom mnogim kolegama, primjerom kako se rade razgovori s različitim ljudima, o različitim događajima. Ležeran, dobro pripremljen gotovo da nije imao propusta.

Što je legendarniji talent to je delikatnije odlučiti: sada je kraj! Napisao je to kritičar New York Timesa upozorivši da se Larry King ne može nositi s rivalima nekih drugih stanica. Pad gledanosti i sve teže, u poodmakloj dobi, Kingovo hvatanje ritma od pet emisija u tjednu najavili su rastanak.

Opraštanje je trajalo tjedan dana! Po gledanosti vratili su se zlatni dani emisije. Na stolici nasuprot poznatom voditelju uz američkog predsjednika, bili su Bill Gates, Lady Gaga...

Kada je počeo s intervjuima, Larry King imao je 52 godine! Tada je tim CNN-a odlučio, za razliku od drugih, da im treba takvo, zrelo lice na ekranu, lice kojemu se vjeruje, a koje će istodobno profesionalnošću privlačiti publiku. Neka osobnost: nikada odijelo, a uvijek košulja i svima znani "hozentregeri" bili su dobrodošao dodatak! Ono što tada nije nitko vjerovao jest da će se emisija i njezin voditelj održati punih četvrt stoljeća! Po trajanju na ekranu jedina mu je konkurencija Barbara Walters.

S vremenom nije bilo toga tko nije želio biti gost emisije Larry King show. Bilo je to pitanje prestiža, odrednica važnosti u političkom, gospodarskom, društvenom životu, ne samo Amerike već svijeta.

Naravno, pitanje je tko će biti nasljednik? Ima ih, a traže ga, čini se, iz slična okruženja i jednako takvih karakteristika! Junior bi stoga mogao bit Larryjevih godina s početka showa i s velikim profesionalnim iskustvom. O posebnostima, kada ga vidimo!