Svi su dobili svoje zadatke

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana predsjednica Vlade Jadranka Kosor priredila je primanje za predstavnike medija koji prate Vladin rad.

Osvrnula se na rezultate Vlade u ovoj godini, posebice u vanjskoj politici te u provedbi programa gospodarskog oporavka. U očekivanju da Sabor sutra odluči o novim članovima Vlade, premijerka je danas s novim ministrima i potpredsjednikom za investicije održala radni sastanak i dogovorila plan djelovanja.

Iako je pred novim ministrima manje od godinu dana mandata, predsjednica Vlade od njih očekuje puno u još jednoj kriznoj godini, uz to predizbornoj. Svi su dobili svoje zadaće, jedan program svakog mjeseca, koji ćemo nastojati, a vjerujem i ispuniti, istaknula je premijerka.

Govoreći o radu Vlade u 2010. godini, premijerka je izdvojila proces pregovora o ulasku u EU i izrazila uvjerenje da će biti ostvaren cilj i da će Hrvatska do kraja lipnja iduće godine završiti pregovore. Kao pozitivan primjer navela je rad Ureda za središnju javnu nabavu koji radi pola godine i čiji prvi rezultati pokazuju uštede od oko 80 milijuna kuna.

Dobrim je ocijenila i to što su u proračunu za 2011. prvi put zamrznuti rashodi, a jako dobrim smatra i donošenje Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

Kao najveću teškoću navela je to što svi žele radikalne promjene, oštre rezove, ali, kako je rekla, malo tko je spreman da se to odnosi baš na njega. Podsjetila je i na borbu protiv korupcije, na promjenu Ustava, a smatra i da je dosta učinjeno i na provedbi Programa gospodarskog oporavka.

Čestitavši okupljenim novinarima Božić te Novu 2011. godinu, premijerka je rekla kako bi voljela da izvještavanje o radu Vlade dobije svoje mjesto u hrvatskim medijima. Kritika je drugo, odnos prema određenim odlukama ili ministrima je drugo, ali mrvicu više prostora kako bi gledatelji i čitatelji dobili informaciju o tome što Vlada radi, istaknula je.

U ime novinara koji prate rad Vlade svako dobro u povodu blagdana i uspješan rad u idućoj godini premijerki je zaželio Frenki Laušić iz Slobodne Dalmacije.