Borba za novo radno mjesto

Sabor bi sutra trebao potvrditi nove ministre u Vladi Jadranke Kosor, a trebalo bi se znati i što će raditi bivši članovi njezina tima koji se vraćaju u zastupničke klupe.

Konzultacije u stranci traju i večeras i čini se da bi najveći problem mogao biti Ivan Šuker, koji neće lako pristati biti samo zastupnik, već želi čelno mjesto u jednom saborskom odboru. 

Nakon 11 godina u Ministarstvu kulture i Božo Biškupić odlazi u Sabor. Ondje će biti do sljedećih izbora, a nakon toga se vraća izdavanju bibliofilskih publikacija. Njegovim dolaskom iz Sabora odlazi Anđelko Mihalić. Vraća se privatnom poslu u građevinarstvu.

Marina Matulović Dropulić povratkom u Sabor od svojeg nasljednika na ministarskoj dužnosti preuzima vođenje saborskog Odbora za prostorno uređenje. Njezina zamjenica Božica Šolić odmah će aktivirati zastupničku mirovinu.

Branko Vukelić dobio je, pak, zadovoljštinu kao politički tajnik stranke, a njegovim povratkom u Sabor zamjenik Nedjeljko Strikić vraća se u karlovačku bolnicu.

Ivan Šuker će također u zastupničke klupe i večeras će se znati hoće li njegova zamjenica Ivanka Roksandić u saborsku mirovinu ili će i ona ostati u Saboru, i to kao zamjena nekom zastupniku iz svoje izborne jedinice. Najveći bi problem, čini se, moglo biti to što Šukera ne zadovoljava samo mjesto zastupnika, nego želi preuzeti Odbor za financije koji vodi Goran Marić.

Da je situacija napeta, svjedoče i popodnevne konzultacije vodstva HDZ-a u središnjici stranke.