13:56 / 06.06.2020.

Autor: V.K./Hina

108-godišnja Talijanka preboljela Covid-19

Ilustracija:Pixabay

Ilustracija:Pixabay

Foto: - / -

Fatima Negrini, 108-godišnja starica iz sjeverne Italije, pripada malom broju stogodišnjaka koji su preboljeli Covid-19.
Fatima Negrini, 108-godišnja starica iz sjeverne Italije, pripada nmalom broju stogodišnjaka koji su preboljeli Covid-19.

107-godišnja Nizozemka preživjela koronavirus

-
Bog je zaboravio na mene, citirao je u svojem subotnjem izdanju list Corriere dela Sera riječi gospođe Negrini objavivši da je u srijedu navršila 108 godina.

Negrini je godinama štićenica doma za starije i nemoćne Anni Azzuri San Faustino u Milanu, rekao je predstavnik te ustanove.

Zaražena je koronavirusom u travnju i negativno testirana sredinom svibnja a cijelo vrijeme nije imala simptome, dodao je.

Negrini ima trojicu sinova u dobi 89, 88 i 78, četvero unučadi i dvoje praunučadi, piše list.

Italija je jedna od najteže pogođenih zemalja novim koronavirusom, a pandemija je posebno teško pogodila staračke domove u milanskoj regiji Lombardiji.

U petak je talijanska agencija civilne zaštite objavila da je 33.774 ljudi umrlo od koronavirusa, čime je Italija četvrta po broju žrtava, iza SAD-a, Velike Britanije i Brazila.

U domu gdje živi Negrini umrlo je nekoliko štićenika.

- Fatima još nije shvatila koga više nema ovdje, rekla je Laura Catena, njegovateljica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!