12:19 / 28.04.2020.

Autor: Hina/HRT

Austrija dopušta okupljanje do 10 ljudi

REUTERS/Leonhard Foeger

REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: - / REUTERS

Od petka se otvaraju i velike trgovine te frizerski saloni i velik. Hoteli bi se trebali otvoriti 29. svibnja.
Austrija nastavlja popuštati mjere izolacije uvedene radi suzbijanja koronavirusa, pa će tako od petka dopustiti okupljanja do desetero ljudi te napuštanje doma i bez opravdanog razloga, objavila je u četvrtak austrijska vlada.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

Austrija je brzo reagirala na pandemiju i prije šest tjedana zatvorila restorane, barove, škole, trgovine koje nisu nužne te druge javne prostore. Trgovine s građevinskom opremom, vrtni centri i manje trgovine ponovno su otvoreni prije dva tjedna, a veće trgovine i frizerski saloni otvorit će se 1. svibnja.

Preporuka od petka bit će da se poštuju postojeća pravila o održavanju fizičkog razmaka od najmanje metar među osobama, te se i dalje savjetuje rad od kuće, kazali su ministar zdravlja Rudolf Anschober i ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Hoteli se otvaraju 29. svibnja

Austrija je relativno dobro prošla u pandemiji, registriravši do sada 15.000 zaraženih novim koronavirusom i 549 umrlih. Planiraju se i daljnji koraci, kao što je ponovno otvaranje kafića, barova i restorana 15. svibnja. Ministrica turizma Elisabeth Koestinger rekla je da će se hoteli moći otvoriti od 29. svibnja, a vlada se nada da će se tada moći otvoriti i bazeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!