17:12 / 17.09.2020.

Autor: I.D./HINA

Austrija: porast novozaraženih, okupljanja ograničena na najviše 10 ljudi

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: REUTERS/Leonhard Foeger

Foto: - / REUTERS

Nove mjere stupaju na snagu u ponedjeljak, a jedina su iznimka pogrebi.
Zbog porasta zaraženih Covidom-19 Austrija ograničava privatna okupljanja na najviše 10 ljudi, rekao je kancelar Sebastian Kurz u četvrtak, dan nakon što je Njemačka izdala putno upozorenje za austrijski glavni grad.

Od kraja lipnja broj potvrđenih slučajeva zaraze novim koronavirusom u Austriji stalno raste, a posljednjih tjedana je taj rast dodatno ubrzao te su brojke novozaraženih u jednom danu gotovo istovjetne brojkama zabilježenim krajem ožujka, kada je na snazi bila karantena.

Još prošli petak je dozvoljeni broj osoba na okupljanjima bio do 50, no taj je broj dodatno smanjen, a najavljene su i ostale nove mjere, posebice u barovima i restoranima.

- Te nas restrikcije pogađaju, ali su neophodne kako bi izbjegli drugu karantenu, rekao je kancelar, dodavši da nove mjere stupaju na snagu u ponedjeljak, a jedina su iznimka pogrebi.

U restoranima i barovima posluživat će se samo gosti za stolom, s ne više od 10 ljudi. Maske će se i dalje nositi u dućanima, javnom prijevozu, na tržnicama i kada se ljudi kreću oko restorana i barova.

Njemačka savezna vlada jučer upozorila stanovništvo da ne kreće na nepotrebna putovanja u Beč i Budimpeštu svrstavši austrijsku te mađarsku prijestolnicu u rizično područje zbog rasta broja zaraženih koronavirusom. Isto je učinila i Belgija, ali samo za Beč.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!