08:08 / 29.05.2018.

Autor: I.M./HRT

Austrija priprema drastična smanjenja socijalnih povlastica za strance

-

-

Foto: - / -

Austrijska vlada donijela je odluku o reformi socijalnog sustava, koji predviđa smanjivanje povlastica za velike obitelji i strance.
Austrijska vlada donijela je odluku o reformi socijalnog sustava koja predviđa smanjivanje povlastica za velike obitelji i strance.

Treba učiniti sve da se ponovno više isplati raditi nego primati pomoć, a ponajprije moramo zaustaviti useljavanje u naš socijalni sustav, rekao je austrijski kancelar Sabastian Kurz.

Tako će ubuduće građani Europske unije u Austriji tek nakon pet godina boravka steći pravo na socijalnu pomoć, čiji bi se dio mogao primati samo uz završenu austrijsku osnovnu školu ili minimalno poznavanje njemačkoga ili engleskog jezika.

Smanjuje se i pomoć za djecu - već od drugog djeteta, što je usmjerno upravo protiv mnogobrojnih useljeničkih obitelji.Kurz: Pomoći imigrantima, ali u njihovim matičnim zemljama

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!