14:22 / 25.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Austrija uvrstila Hrvatsku na popis sigurnih zemalja

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska nije uvrštena na popis rizičnih zemalja iz kojih će od ponedjeljka, 27. srpnja, za ulazak u Austriju, biti potreban PCR test.
Austrija je Hrvatsku svrstala u kategoriju sigurnih, odnosno "stabilnih" zemalja iz kojih po povratku u Austriju nije potrebno predočenje PCR testa, doznaje se u subotu iz predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Austriji.

Naime, Hrvatska nije uvrštena na popis rizičnih zemalja iz kojih će od ponedjeljka, 27. srpnja, za ulazak u Austriju, biti potreban PCR test, izvijestio je Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji.

- Ovo su odlične vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor s obzirom na to da se Austrija i u dosadašnjem dijelu srpnja, ali i u dosadašnjem dijelu godine, nalazi među top pet inozemnih tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Očekujemo nastavak pozitivnih trendova s ovog tržišta na kojem se vrlo intenzivno promoviramo kao sigurna destinacija, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Popis rizičnih zemalja sinoć je objavilo austrijsko ministarstvo zdravlja, a na njemu se nalaze 32 zemlje: Egipat, Albanija, Bangladeš, Bjelorusija, BiH, Brazil, Bugarska, Čile, Ekvador, Indija, Indonezija, Iran, Kosovo, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Nigerija, Sjeverna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Senegal, Srbija, Južna Afrika, Turska, Ukrajina, SAD i provincija Hubei u Kini.

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutno boravi oko 40.000 austrijskih turista.
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!