12:54 / 24.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Austrija zabranila 'partijanje' na skijalištima

Ilustracija (REUTERS/Leonhard Foeger)

Ilustracija (REUTERS/Leonhard Foeger)

Foto: - / REUTERS

Turistima koji u Austriju dolaze radi zimskih sportova neće se dopustiti zabava tijekom nadolazeće snježne sezone kako bi se spriječio prijenos Covida-19.
Turistima koji u Austriju dolaze radi zimskih sportova neće se dopustiti zabava tijekom nadolazeće snježne sezone kako bi se spriječio prijenos Covida-19 i spasila vitalna turistička industrija, objavila je vlada.

-
Podignute tužbe protiv Austrije zbog Ischgla i pandemije   

Austrijske tvrtke i političare proteklih je dana uznemirila činjenica da sve više europskih zemalja upozorava na putovanja u Beč, ali i u austrijske alpske regije zbog sve većeg broja zaraza.

Kancelar Sebastian Kurz rekao je da će turisti tijekom sezone moći skijati, jesti u restoranima i prisustvovati kulturnim događajima.

- Ali apres ski kao što znamo neće biti moguć, dodao je misleći na 'partijanje' na skijalištima koje obično počinje popodne nakon zatvaranja skijaških staza.

Otvoreni i zatvoreni barovi smiju posluživati hranu i piće samo za goste koji sjede. Uz to u austrijskim planinskim područjima restorani i barovi zatvarat će se u 22 sata.

Industrija turizma i razonode čini 15 posto austrijske gospodarske proizvodnje.

Vlada je kritizirana zbog ponašanja u prethodnoj skijaškoj sezoni, kada su stotine turista iz cijele Europe zaražene na popularnom skijalištu Ischgl.
Odvjetnik potrošača digao je utorak tužbu protiv vlade u ime troje zaraženih posjetitelja Ischgla i u ime obitelji pacijenta s Covidom-19 koji je umro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!