19:40 / 03.06.2020.

Autor: B.A./Hina

Austrija zbog migranata želi zadržati pojačane kontrole granica

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Austrija je sa zemljama na tzv. balkanskoj ruti dogovorila daljnje pojačane kontrole na granicama.
Austrija je sa zemljama na tzv. balkanskoj ruti dogovorila daljnje pojačane kontrole na granicama radi sprječavanja ilegalnih migracija, priopćio je u srijedu austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

-
Ministar Nehammer je s kolegama iz zemalja na tzv. balkanskoj ruti dogovorio intenzivnu suradnju u borbi protiv krijumčara ljudi i ilegalnih migracija i nakon ukidanja pojačanih kontrola granica u sklopu suzbijanja pandemije koronavirusa, priopćio je ministrov ured.

- Zajednički cilj je sprječavanje ilegalnih prelaska granica uz pomoć intenzivne razmjene i umrežavanja, rekao je Nehammer nakon razgovora s kolegama iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

U razgovorima, koji su vođeni "proteklih tjedana", su sudjelovali i potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas i povjerenik za proširenje Oliver Varhely.

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u srijedu kako je značajno smanjen broj ilegalnih pokušaja prelaska granica ali da se taktika krijumčara promijenila te da se oni sada "pojačano usredotočuju" na teretne vlakove i kamione.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!