15:06 / 07.04.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Bavarska naručila 2,5 milijuna doza Sputnika V

Bavarska naručila 2,5 mil. doza Sputnika V

Bavarska naručila 2,5 mil. doza Sputnika V

Foto: Ognen Teofilovski / REUTERS

Bavarska je potpisala ugovor o isporuci ruskog cjepiva Sputnik V, čime je ova njemačka savezna pokrajina osigurala dodatnih 2,5 milijuna doza ovog cjepiva, priopćeno je u srijedu u Münchenu.

Ako Sputnik V dobije zeleno svjetlo u Europskoj uniji, Bavarska bi trebala dobiti dodatnih 2,5 milijuna cjepiva, rekao je bavarski premijer Markus Soeder.

On je objasnio da bi još tijekom dana savezna pokrajina Bavarska s jednom tvrtkom u Illertissenu trebala potpisati odgovarajuće predugovore o isporuci ruskog cjepiva.

Soeder je objasnio kako bi cjepivo, u slučaju dozvole Europske agencije za lijekove (EMA), u Bavarsku trebalo stići u lipnju, čime bi bili dodatno povećani kapaciteti za cijepljenje.

Tvrtka u bavarskom Illetissenu bi, nakon zelenog svjetla iz Bruxellesa, trebala i proizvoditi rusko cjepivo Sputnik V.

Savezni ministar zdravstva Jens Spahn u srijedu s pokrajinskim ministrima zdravstva raspravlja o pitanju drugog cijepljenja onih osoba koje su kao prvu dozu primile cjepivo AstraZenece, kojim se u međuvremenu ne cijepe osobe mlađe od 60 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!