12:57 / 20.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Belgija će suspendirati letove i vlakove iz Britanije, Njemačka razmišlja o tome

Foto: Ilustracija, Pixabay

Foto: Ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Belgija je odlučila od nedjelje u ponoć suspendirati letove i vlakove koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva.
Belgija je odlučila od nedjelje u ponoć suspendirati letove i vlakove koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva nakon što je na dijelu britanskog teritorija otkriven novi soj koronavirusa, a suspenziju letova iz te zemlje razmatra i Njemačka, kao i iz Južnoafričke Republike, doznaje AFP iz vladinih izvora.

➡️ Britanija: Novi soj virusa širi se brže, od ponoći strogi lockdown
➡️ WHO u kontaktu s britanskim čelnicima zbog novog soja koronavirusa
➡️ Nizozemska zabranila letove iz Britanije zbog rizika od koronavirusa

Belgijski premijer Alexander De Croo rekao je u nedjelju za belgijsku televiziju VRT da će suspenzija trajati najmanje 24 sata.

Njemačka također ozbiljno razmatra suspenziju letova iz Ujedinjenog Kraljevstva, kao i iz Južnoafričke Republike, nakon što je ondje otkrivena nova varijanta covida-19.

Restrikcije zračnog prometa iz Velike Britanije i Južnoafričke Republike ozbiljna su opcija koju Berlin u ovome trenutku razmatra, rekao je u nedjelju izvor blizak njemačkom ministarstvu zdravlja.

Nizozemska je u nedjelju suspendirala sve letove iz Ujedinjenog Kraljevstva iz istog razloga.

Britanska vlada uvela je karantenu u Londonu i na jugoistoku Engleske ne bi li obuzdala brzo širenje bolesti koje se pripisuje novom soju virusa.

Premijer Boris Johnson rekao je u subotu da je po prvim podacima virus koji ondje cirkulira do 70 posto više zarazan od prethodnog soja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!