Belgija privela još jednog eurozastupnika

10.02.2023.

15:39

Autor: Hina/E.P.C.

Korupcijski skandal u EP-u, novo privođenje

Korupcijski skandal u EP-u, novo privođenje

Foto: - / Shutterstock

Belgijski tužitelji koji istražuju korupcijski skandal koji je pogodio Europski parlament izvršili su u petak nove pretrese i priveli na saslušanje zastupnika u Europskom parlamentu čiji je imunitet ukinut prošli tjedan. 

Navodno priveden Marco Tarabella  


Belgijski savezni tužitelji priopćili su da su u petak rano ujutro priveli europarlamentarca M.T., kojeg je izvor identificirao kao Marca Tarabellu.


Vlasti su pretražile dom privedenog zastupnika u Anthisnesu, u istočnoj Belgiji, a potom je pretražena i gradska vijećnica te sef u banci u obližnjem Liegeu.


Sudac zadužen za taj slučaj će kasnije tijekom dana odlučiti hoće li se protiv M.T. podići optužnica.


Tarabellin odvjednik negira bilo kakve njegove prijestupe.


U belgijskom pritvoru se trenutno zbog optužbi za korupciju i pranje novca vezano uz isplate iz Katara i Maroka nalaze grčka europarlamentarka Eva Kaili, bivši talijanski zastupnik u EP-u Pier Paneri i još dvoje ostalih.


Prema izvoru bliskom istrazi, Kailin partner Francesco Giorgi, koji je također u pritvoru i priznao je primanje mita, rekao je kako vjeruje da je Tarabella primao novac iz Katara.


Tarabellin odvjetnik je rekao da je njegov klijent dva puta posjetio Katar i da je sve u vezi s tim posjetima transparentno.


Tarabella je u Kataru posjetio gradilišta i kampove za radnike, a jedan od prioriteta njegovog posjeta su bila ljudska i radnička prava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!