15:01 / 15.11.2019.

Autor: V.K./Hina

Belgijsko pravosuđe o izručenju Katalonaca 16. prosinca

Foto: Yves Herman/REUTERS

Foto: Yves Herman/REUTERS

Foto: - / REUTERS

Belgijsko pravosuđe razmotrit će 16. prosinca zahtjeve za izručenjem trojice katalonskih političara koji se zauzimaju za neovisnost Katalonije.
Belgijsko pravosuđe razmotrit će 16. prosinca zahtjeve za izručenjem trojice katalonskih političara koji se zauzimaju za neovisnost Katalonije, među kojima je bivši katalonski predsjednik Carles Puigdemont, objavili su u Bruxellesu njihovi odvjetnici.

-
Zatražili smo da se slučajeve druge dvojice političara razmotri zajedno sa slučajem Carlesa Puigdemonta. Sudac je stoga odgodio saslušanje za 16. prosinca, rekao je odvjetnik Simon Bekaert.

Riječ je o dvojici bivših članova katalonske vlade - Luisu Puigu, koji je tražen zbog pronevjere javnog novca i građanskog neposluha i Toniju Cominu, koji je također optužen za pronevjeru i pobunu.

Za to se tereti i Puigdemonta jer je 2017. pokušao provesti secesiju Katalonije.

Radi se o trećem europskom uhidbenom nalogu koji je izdala Španjolska protiv trojice zagovornika neovisnosti koji na slobodi u Belgiji očekuju odluku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!