12:05 / 22.09.2020.

Autor: T.D./Hina

Berlin poziva London da "prestane s igricama"

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Foto: - / REUTERS

Njemački državni tajnik za europske poslove Michael Roth pozvao je u srijedu Veliku Britaniju da poštuje sporazum o razdruživanju s EU-om.
Njemački državni tajnik za europske poslove Michael Roth pozvao je u srijedu Veliku Britaniju da poštuje sporazum o razdruživanju s EU-om, pred ključno glasanje britanskog parlamenta o prijedlogu zakona koji bi poništio dijelove tog sporazuma.

- Zaista smo, ali zaista razočarani dosadašnjim rezultatima pregovora, rekao je Roth novinarima na putu na pregovore s europskim kolegama u Bruxellesu.

- Taj tzv. prijedlog zakona o unutarnjem tržištu jako nas zabrinjava jer krši vodeća načela sporazuma o razdruživanju. A to je za nas u potpunosti neprihvatljivo, naglasio je.

- Ali molim vas, dragi prijatelji u Londonu, prestanite s igricama. Vrijeme istječe, poručio je.

Idući sastanak predstavnika EU-a i Britanije održat će se u ponedjeljak, najavio je potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!