13:18 / 14.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Berlusconi izašao iz bolnice nakon bitke s Covidom

Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Foto: REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Foto: - / REUTERS

Sa zadovoljstvom sam si rekao: 'Izvukao si se ponovno, rekao je Berlusconi. Bitka je bila teška, kaže njegov liječnik.
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi napustio je bolnicu nakon što je prebolio koronavirus, rekavši da je preživio "najopasniji izazov" svoga života.

- Svatko od nas je izložen riziku da zarazi druge. Ponavljam svoj poziv na maksimalnu odgovornost svih. Sa zadovoljstvom sam si rekao: 'Izvukao si se ponovno, nasmiješeni Berlusconi rekao je novinarima na vratima milanske bolnice San Raffaele, gdje je primljen 3. rujna nakon što mu je dijagnosticiran covid-19.

Posebne stranice na kojima možete pročitati sve o koronavirusu 
• Koronavirus - iz minute u minutu  

Njegov osobni liječnik Alberto Zangrillo prošli tjedan je rekao da je 83- godišnji medijski tajkun razvio upalu pluća te da se smatrao visokorizičnim pacijentom zbog svoje dobi i postojećeg zdravstvenog stanja, koje uključuje i srčane probleme.

Zangrillo je rekao da bi Berlusconi umro da se suočio s istim simptomima u ožujku i travnju, no liječnici su naučili puno od početne pojave koronavirusa te su sada bolje opremljeni u borbi s bolešću.

Vjeruje se da je Berlusconi dobio virus dok je bio na odmoru u svojoj vili na Sardiniji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!