Berlusconi napustio odjel intenzivnog liječenja, ostaje u bolnici

16.04.2023.

20:47

Autor: Hina/I.B.

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi napustio je u nedjelju odjel intenzivne skrbi u kojemu je bio od 5. travnja, ali ostaje u bolnici, piše najveći talijanski dnevnik Corriere della Sera.

Osamdesetšestogodišnji medijski magnat koji je u poznatoj bolnici San Raffaele u Milanu zbog plućne infekcije i kronične leukemije, "premješten je na odjel za redovito liječenje", piše Corriere pozivajući se na izvore bliske njegovoj obitelji.

Zbog svoje političke dugovječnosti i reizbora u Senat 2022. prozvali su ga "Besmrtni". Njegova plućna infekcija povezana je s "kroničnom mijelomonocitnom leukemijom od koje boluje već neko vrijeme", rekli su liječnici.

Silvio Berlusconi, jedan od najbogatijih Talijana čiju imovinu Forbes procjenjuje na 6,4 milijarde eura, zadnjih godina je nekoliko puta priman u bolnicu.

Prošlog mjeseca je četiri dana proveo u istoj bolnici.

Berlusconi, koji je u politiku ušao 1994., bio je premijer ukupno devet godina. Unatoč nizu seksualnih i pravosudnih afera koje su mu narušile ugled, uživa simpatije mnogih Talijana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!