Berlusconi putem svog medija o bolesti: Izvući ću se

07.04.2023.

17:50

Autor: Hina/HRT/A.V.

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

Foto: REMO CASILLI / Reuters

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji boluje od leukemije i hospitaliziran je na intenzivnoj njezi milanske bolnice, poručio je u petak da je teško, ali da će se još jednom izvući.

- Uspijevao sam pobijediti strminu, čak i u teškim i delikatnim situacijama, poručio je Berlusconi putem talijanskih dnevnih novina Il Giornale koje su dio njegova medijskog carstva. 


86-godišnji medijski magnat koji se od srijede nalazi u jedinici intenzivne skrbi u prestižnoj bolnici San Raffaele u Milanu odmara se i dobro reagira na liječenje, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Antonio Tajani za televiziju Rai 3. 


Tajani, bivši predsjednik Europskog parlamenta, broj dva je u Berlusconijevoj stranci Forza Italia koja je dio vladajuće koalicije premijerke Giorgije Meloni


Zbog svoje dugovječnosti u politici Berlusconi je dobio nadimak Besmrtni. Ponovno je izabran u parlament 2022.  


Njegovi liječnici objavili su da pati od infekcije pluća povezane s kroničnom mijelomonocitnom leukemijom od koje boluje neko vrijeme.


Rodbina bivšeg premijera, predvođena bratom i djecom, posjetila ga je na kardiološkom odjelu u toj bolnici u predgrađu Milana. 


- Bolje mu je nego prije, bolje mu je, rekao je dugogodišnji prijatelj i suradnik Fedele Confalonieri koji ga je posjetio u petak.


Navijači nogometnog kluba Monza, čiji je Berlusconi vlasnik, na vratima bolnice izvjesili su transparent: "Hrabro, Silvio! Monza je uz tebe".


- Sutra idemo na teren i zbog njega, jer njegov princip je nikad ne odustati, boriti se do kraja. Moramo s tim duhom izaći na teren, razveseliti ga pobjedom, rekao je trener Monze Raffaele Palladino uoči utakmice protiv Udinesea.


Bivši premijer i senator Matteo Renzi, Berlusconijev politički suparnik, u petak je na Twitteru objavio poruku podrške: "Hrabro, Silvio. Čekamo te nasmijanog u Senatu".


Silvio Berlusconi, jedan od najbogatijih ljudi na poluotoku, s bogatstvom koje Forbes procjenjuje na 6,4 milijarde eura, posljednjih je godina sve češće u bolnici.


Prošli mjesec milijarder je već proveo četiri dana u istoj bolnici, a pušten je prije tjedan dana.


Berlusconi je u politiku ušao u 1994. godine i bio je premijer ukupno devet godina. Unatoč nizu seksualnih skandala i sudskih procesa koji su narušili njegov imidž, za dio Talijana on je i dalje politički izbor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!