Berlusconijevi liječnici: Zdravlje mu se postupno poboljšava

10.04.2023.

12:44

Autor: T.V./HRT/Hina

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi

Foto: Yara Nardi / REUTERS

Zdravlje bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, koji se nalazi na bolničkom liječenju zbog infekcije pluća izazvane kroničnom leukemijom, postupno se poboljšava, rekli su njegovi liječnici u ponedjeljak.

- Tijekom posljednjih 48 sati došlo je do progresivnog i postupnog poboljšanja funkcija organa koji se prate, rekli su liječnici Alberto Zangrillo i Fabio Ciceri u kratkom priopćenju.

Osamdesetšestogodišnji milijarder i medijski tajkun prebačen je u milansku bolnicu San Raffaele u srijedu, gdje je smješten u jedinicu za intenzivnu njegu, što je izazvalo nagađanja o tome da mu je život možda u opasnosti, zbog čega su ga posjetili mnogi prijatelji i članovi obitelji.

Liječnici su poslije otkrili da Berlusconi "već neko vrijeme" boluje od kronične mijelomonocitne leukemije (CML) i da je nedavno dobio infekciju pluća.

- Citostatske, antimikrobne i protuupalne terapije daju očekivane rezultate, što nam dopušta da izrazimo oprezni optimizam, rekli su Zangrillo i Ciceri.

Berlusconi ostaje u jedinici za intenzivnu njegu u bolnici San Raffaele, dodali su.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!